/*

Dojazd

Stajnia ISKRA

ul. Łąkowa 19

82-400 Sztumskie Pole (woj. pomorskie)

GOSPODARZE:

KUBA - 504 025 326

KASIA - 502 387 445

kontakt@stajniaiskra.pl

Wszystkie drogi prowadzą do Iskry :) to chyba trochę za dużo powiedziane, jeśli wziąć pod uwagę stan i położenie naszych kochanych polskich szos. Oto kilka wskazówek jak najszybciej do nas dojechać nie tracąc czasu i nie pogarszając stanu swojego auta.

• jadąc z południa Polski – wybieramy jedynkę, z której zjeżdżamy na 91, następnie 90 na Kwidzyn, przez most, aż do krajowej 55 w stronę Sztumu

• jadąc z zachodu – wybieramy trasę 22 i przez Starogard Gdański, kierujemy się w stronę Malborka lub jedynką zjeżdżamy na 91, później 91 w stronę Kwidzyna i przez most dojeżdzamy do kajowej 55 w kierunku Sztumu

• jadąc ze wschodu – wybieramy trasę 7 i skręcamy na 519 (Zalewo), następnie 515 (Dzierzgoń) i Sztum

• jadąc od strony Gdańska – omijamy Tczew i kierujemy się w stronę Malborka lub wybieramy trasę 7 na Nowy Dwór Gdański, a następnie 514 na Malbork

• Wjeżdżając do Malborka przekraczamy most i wprost za nim skręcamy w prawo w kierunku Sztumu. Naszą czujność powinniśmy podnieść za wsią Koniecwałd. Po następnych dwóch kilometrach, tuż za parkingiem leśnym, widzimy drogowskaz Stajni ISKRA po prawej stronie drogi. Skręcamy w prawo i jedziemy cały czas prosto kierując się strzałkami widocznymi na trasie.

• Wkraczając do Sztumu od strony Kwidzyna lub Dzierzgonia, powinniśmy ominąć pierwsze rondo, a na drugim zjechać w kierunku Biała Góra, przekroczyć przejazd kolejowy i skręcić za nim w prawo; po niecałych dwóch kilometrach ukażą nam się strzałki prowadzące do ISKRY

GPS

Jeśli ktoś posługuje się tym sprytnym urządzeniem ułatwiającym życie to podajemy współrzędne do wprowadzenia:

N 53@56'07,55"
E 19@00'07,02"